![]() |
| Renk Seç
|
Anasayfa | Kimler Online |
|
|||||||
| Değerli Kardeşlerimiz! |
| Lütfen İslam başlıklı kategorimizde, doğru olmadığını düşündüğünüz mesajları, uyarılarınız ve eleştirileriniz bizimle paylaşın. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
Sabah namazna nasıl kalkılırın _Rûşeym_cesi:)
sabah namazına nasıl kalkılırın bencesi
![]() 1-eğer evde çocuk varsa çocuklu odada yatın (çünkü Allahu teala çocukları sabah namazına kurmuştur mutlaka vakit çıkmadan uyanırlar0-5 yaş arası) 2-yatmadan içemeyeceğiniz kadar su için sabah namaz vakti çıkmadan wc ihtiyacı gelecektir3-rahat kıyafetlerle yatmayın, mesela kazakla yatın(sabaha kadar terlemek namazı kaçırmaktan daha kötü olmaz) 4-her gece farklı yerde yatın aynı yatakta kanıksama olacağından kalkmanız zorlaşır (en azından sabah namazı terbiyesini kazanana kadar) 5- namazı kaçırdıgınızda ceza olarak akşam ezanına kadar yemek yemeyin 6- kendinize bir hayırhah tutun ve size sürekli namazlarını sormasını isteyin 7- gece yatmadan kevser suresini uyuyana kadar okuyun(Rabbin için namaz kıl kurban kes ayetinin bilinciyle okuyun) 8-kaçırdıgınız zaman içinizden gelmese bile kendinizi kınayın, ve mutlaka tevbe ve şükür namazı kılın 9- başkalarına sürekli sanah namazının faziletlerini ve önemini anlatın( bu durum sizde ya yaptıgını söyle yada söylediğini yap bilincini kazandıracağından vicdanınız kaldırmaz hem söyleyip hem yapmamayı) 10-her namazınızdan sonra ertesi günkü sabah namazına kalkmak için dua etmeyi unutmayın 11-"Sabah namazının sünneti üzerine güneşin doğup battığı yada yeryüzü dolusu kızıl develere sahip olmaktan daha hayırlıdır"Hadis-i şerifini idrak etmey çalışın... 12 eger gece yemek yemişseniz sinameki* içipte yatın (mecburen kalkarsınız)şimdilik aklıma bunlar geldi sizlerde farklı tekniklerinizi bizimle paylaşın.. aklıma geldikçe de eklerim inşallah * inameki bir tür çaydır asıl adı sinâ-mekki dir mekkenin sinesi kalbi anlamına gelen bu otu bağırsaklarını temizlemek için Efendimiz(s.a.v) ayda bir içerdi
Ya Rasulallah Çibaşet Çün seki Eshab-ı kehf dahil cennet züm re-i der Ashab-ı tu. Evreved der cennet men der cehennem keyderaset o seki ehsabi kehf Ashab-i tu. Yâ ResûlALLAH! Ne olaydı, Ashâb-ı Kehfin köpeği gibi, senin Ashâbının arasında Cennete girseydim. Onun Cennete, benim Cehenneme gitmem nasıl revâ olur? O, Ashâb-ı Kehfin köpeği; ben ise senin Ashâbının köpeği. |
|
|
|
|
#2 |
Alah razı olsun kardeşim tşk ederiz.
Bu SuçLarla Tartarsa beni Rahman KırıLır arsa-i mahşerde mizan.. |
|
|
|
|
#3 |
Sabah namazna nasıl kalkılırın _Rûşeym_cesi:)teşekkür ederiz Ruşeym kardeş.. 3-rahat kıyafetlerle yatmayın, mesela kazakla yatın(sabaha kadar terlemek namazı kaçırmaktan daha kötü olmaz ..
|
|
|
|
|
#4 |
Arkadaşlar sizlerde de varsa değişik teknikler yazınk ki istifade edelim.
Ya Rasulallah Çibaşet Çün seki Eshab-ı kehf dahil cennet züm re-i der Ashab-ı tu. Evreved der cennet men der cehennem keyderaset o seki ehsabi kehf Ashab-i tu. Yâ ResûlALLAH! Ne olaydı, Ashâb-ı Kehfin köpeği gibi, senin Ashâbının arasında Cennete girseydim. Onun Cennete, benim Cehenneme gitmem nasıl revâ olur? O, Ashâb-ı Kehfin köpeği; ben ise senin Ashâbının köpeği. |
|
|
|
|
#5 |
;)
ark akşam yatarken dualarını okuyup sonrada Ya Rabbi sen bana hayrlısıyla sabah namazına kalkmayı nasip eyle die ilticalarda bulunuyorum vee en onemlisi de itikadını saglam tutmandır Allahın izniyle inş kalkılıyoo zaten insan( işin ilginci de bazen dua etmeyi unutunca kalkarken zoranıyorum yani ne olursa olsu dua bir numaralı caredir.)
|
|
|
|
|
#6 |
ALLAH CC. razı olsun...
yemek sayfama gelmek isteyen buyursun BeNi BiR BeN BiLiRiM BiRDE YaRaTaN,BaNa BiR BeN LaZıM BiRDE AnLıYaN .............. BeN BeNi BıRaKTıĞıM ZaMaN SeN BeNi BıRaKMa YaRaB |
|
|
|
|
#7 |
Aile içinde telefon veya saat sesi, o vakitte sorun çıkartmazsa, 3 farklı saat kurun ve ikinci saati ilk kurudugunuz saatten 10 dakika sonrasına, üçüncü saati ise 2. kurdugunuz saatten 5 dakka sonrasına kurun ve evdekilerden bu saatleri sizin bilmeyeceğiniz farklı yerlere koymasını isteyiniz..Zaman geldiğinde, saatin sesine giderek bulun ve sabah sabahda deyim yerindeyse o uyku sersemliği kalkar, miskinliğinizi atmış olursunuz
Farklı zamanlarda 3 saat kurma sebebi ise; olurda birini bulursanız, nefis yatmanıza ikinci bi defa engel olsun diye
|
|
|
|
|
#8 |
--->: Sabah namazna nasıl kalkılırın _Rûşeym_cesi:)
gece geç yatmak durum da kaLdıĞım iÇin sabah namazına kaLKmak hali bi z0r oluyor..
ßenim iÇin en iyi yöntem ; Aileme namaz kıldıĞımı haber vermem. ilk önce annem 2-4 defa geLir ardından ßaßam gelir yavrum hadi kalk der ben tamam kalkıyorum derim ama babacaĞızım iflak oLmayacaĞımı bilir bir daha gelirsem bilki kötü olur der..sonra kalkarım.çünKü neler oLabileceğini tahmin edebiliyorum. teşekkürler bilgilerin iÇin. |
|
|
|
|
#9 |
--->: Sabah namazna nasıl kalkılırın _Rûşeym_cesi:)
pek ilginçmiş
![]() teşekkürler duaile.
"Düşmanlarım bana ne yapabilir ki? Ben cennetimi yüreğimde taşıyorum, nereye gitsem o benimle gelir. Hapsedilmem halvet, sürgün edilmem hicret, öldürülmem şehadettir. Değil mi ki göğsümde Allah'ın Kitabı ve Rasulü'nün sünneti vardır!." |
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Tags |
| kalkılırın, namazna, nasıl, rûşeymcesi, sabah |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|